ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Πατάτες
- 4 μεσαίες γλυκοπατάτες ή κανονικές πατάτες ή μιξ
- 1 γεμάτη κ.σούπας κορν φλαουρ
- 1κ.σούπας ελαιόλαδο
- ½ κ.σούπας σκόνη κρεμμυδιού
- ½ κ.σούπας σκόνη σκόρδου
- ½ κ.γλυκού αλάτι
- Λίγο πιπέρι
Οδηγίες για τις πιο τραγανές πατάτες φούρνου:
Βήμα 1- Για τις πατάτες:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 210 ° C.
- Κόβουμε τις πατάτες με πάχος 1 cm. (Προσπαθήστε να κόψετε τις πατάτες σε παρόμοιο πάχος, ώστε να μαγειρεύουν ομοιόμορφα).
- Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπόλ με κρύο νερό για περίπου 10 λεπτά (Αυτό θα βοηθήσει τις πατάτες να γίνουν πιο τραγανές).
- Αδειάζουμε το νερό και στεγνώνουμε καλά τις πατάτες χρησιμοποιώντας μια πετσέτα ή χαρτί κουζίνας.
- Χρησιμοποιώντας τα χέρια μας, πασπαλίζουμε τις πατάτες ομοιόμορφα με το κορν φλαουρ.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το λάδι και όλα τα μπαχαρικά μας. Απλώνουμε τις πατάτες σε 1-2 ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί, όχι κολλημένες μεταξύ τους.
- Ψήνουμε τις πατάτες στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε μια μια τις πατάτες και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος που τις έχουμε κόψει.
Related articles.
Καραμελωμένο τόφου με μαύρο ρύζι 🧄
Θρεπτικές Tortillas από κόκκινες φακές και βρόμη!
Κρεμώδης και λαχταριστή Ντοματόσουπα με κάσιους🍅
Το πιο εύκολο και θρεπτικό Mac & Cheese 🥔🥕
Τραγανά Hash browns
Θρεπτικά BAGEL