Εκτύπωση

Συστατικά:

  • 1 κούπα χουρμάδες (περίπου 10)
  • 1 κούπα φυστικοβούτυρο 
  • 2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορος, αλεσμένος
  • ½ κούπα γάλα της επιλογής σας ζεσταμένο
  • 5 κ.σ. βρώμη 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 μεσαίες μπανάνες κομμένες σε πολύ μικρά κομμάτια 
  • Μία πρέζα αλάτι
  • ** ½ κούπα Φιστίκια + λιωμένη σοκολάτα 

Οδηγίες:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

  • Αλέστε τους χουρμάδες, με το ζεστό γάλα και τον λιναρόσπορο στο μπλέντερ/μούλτι μέχρι να γίνουν πάστα. Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί ( και τα μικρά κομματάκια μπανάνας) με την πάστα χουρμά μέχρι ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και να γίνουν ένα παχύρευστο μείγμα.
  • **Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε σταγόνες σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς ή ακόμα και αποξηραμένα φρούτα.
  • Χρησιμοποιώντας ένα βαθύ κουτάλι σούπας ή το εργαλείο που σερβίρουμε παγωτό, πάρτε λίγο από το μείγμα φροντίζοντας να σχηματιστεί ένα στρογγυλό βραχάκι και  τοποθετείστε το στην λαδόκολλα αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους.
  • Εγώ έβαλα πάνω από τα μπισκότα μερικά φιστίκια και όταν βγήκαν από τον φούρνο έριξα λίγη μαύρη σοκολάτα με στέβια από πάνω.
  • Ψήστε σε στρωμένο ταψί με αντικολλητικό χαρτί για 15-18 λεπτά στον αέρα.
  • Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν πριν τα μετακινήσετε και καλή απόλαυση!