Εκτύπωση

θα χρειαστούμε ένα μικρό στρογγυλό ή τετράγωνο ταψάκι (ιδανικά φόρμα διαμέτρου 20-22 εκ.)

Για τη βάση της τάρτας:

  • 1,5 κούπα αλεύρι βρώμης (αλεσμένη βρώμη στο μπλέντερ) (150 gr)
  • 1/2 κούπα φιστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο (140 gr.)
  • 4 κ.σ. σούπας σιρόπι σφενδάμου ή μέλι ή κάποιο υγρό γλυκαντικό (80 gr)
  • Ελάχιστη κανέλα
  • 1/4 κτλ γλυκού βανίλια 

Για την καραμέλα:

  • 1 κούπα χουρμάδες (200γρ) που έχεις μουλιάσει σε ζεστό νερό για τουλάχιστον 1 ώρα
  • 2 κ.σ. φιστικοβούτυρο
  • 1/4 κ.γ γλυκού αλάτι 
  •  1/4 κ.γ γλυκού βανίλια 

Για την γέμιση :

  • 2 μπανάνες 

Για την κρέμα σοκολάτα: 

  • 2 κ.σ φιστικοβούτυρο 
  • 1 κρέμα καρύδας κονσέρβα, στην κατάψυξη για 3 ώρες ώστε να διαχωριστεί η κρέμα από το νερό καρύδας 
  • 80 γρ σοκολάτα μαύρη 70% κακάο ή ότι θέλετε
  •  Ελάχιστο αλάτι και ½ κ .γλυκού  εκχύλισμα βανίλιας

ΝΤΕΚΟΡ 

Φιστικιά ψιλοκομμένα 

Εκτέλεση 

ΒΑΣΗ ΤΑΡΤΑΣ

  • Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε τη βρώμη μέχρι να γίνει αλεύρι.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της βάσης μέχρι  το μείγμα να δέσει και να γίνει συμπαγές.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε ταψάκι για τάρτες/ κις λορέν και πατάμε με τα δάχτυλα μας μέχρι να απλωθεί καλά. Βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. 

  ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΑΠΟ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ 

  • Βάζουμε τα υλικά για την καραμέλα στον επεξεργαστή τροφίμων – μπλέντερ και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα. Παράλληλα προσθέτουμε σιγά σιγά με ένα κουτάλι της σούπας (περίπου 4-5 κ.σ.) το νερό που έχουν μουλιάσει οι χουρμάδες μέχρι η καραμέλα να φτάσει στη σωστή πυκνότητα: πρέπει να είναι αρκετά παχύρρευστη αλλά να απλώνεται εύκολα.
  • Μόλις κρυώσει τελείως η βάση απλώνουμε την καραμέλα.

ΓΕΜΙΣΗ ΜΠΑΝΑΝΑΣ 

  • Κόβουμε τις μπανάνες και απλώνουμε κυκλικά πάνω από την καραμέλα.

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ  

  • Αρχικά βάζουμε στην κατάψυξη την κρέμα καρύδας (ολόκληρη την κονσέρβα).
  • Βγάζουμε από την κατάψυξη και με ένα κουτάλι παίρνουμε μόνο την σκληρή κρέμα και αφήνουμε το νερό που είναι στο κάτω μέρος.
  • Λιώνουμε την σοκολάτα και την αφήνουμε λίγο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου αλλά να είναι ακόμα λιωμένη.
  • Ανακατεύουμε την κρέμα καρύδα με το φυστικοβούτυρο και την λιωμένη σοκολάτα μέχρι να γίνει μια πηχτή μους.
  • Την στρώνουμε πάνω στη στρώση με τις μπανάνες.
  • Τοποθετούμε την τάρτα μας στο ψυγείο.
  • Τρίβουμε λίγα φιστικιά ή σοκολάτα για ντεκορ!

Εάν το δοκιμάσετε μην ξεχάσετε να το μοιραστείτε στο Instagram  και στο facebook κάνοντας tag #konasfoodcreations !