Εκτύπωση

Υλικά (8-10 κομμάτια)

Για τη βάση:

  • 250 γρ. ψημένα φουντούκια
  • 200 γρ. χουρμάδες
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.σ. μέλι ή μελάσα 
  • 1 κ.γ. εκχ. Βανίλιας 
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • Ελάχιστη κανέλα 

Για τη γέμιση:

  • 375 γρ. σοκολάτα 72% κακάο 
  • 500 ml κρέμα σόγιας (2 συσκευασίες) 
  • 1/3 φλ. Καφέ φίλτρου με άρωμα φουντούκι 

Ντεκόρ 

  • 1 κ.σ. κακάο νιμπς 
  • Φράουλες / βατόμουρα 
  • Σοκοφρέτα ή σοκολάτα τριμμένη ή μπισκότο τριμμένο

Εκτέλεση

Για τη βάση:

  1. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα φουντούκια με τους χουρμάδες και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν οι χουρμάδες. 
  2. Προσθέτουμε το κακάο, τα μπαχαρικά, το μέλι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. 
  3. Τοποθετούμε ένα στρογγυλό τσέρκι (δεν έχει σημασία το μέγεθος γιατί δεν το ψήνουμε) σε μια πιατέλα και απλώνουμε σαν βάση το μείγμα. Με τα δάχτυλα μας το ανοίγουμε και το πατάμε ώστε να δημιουργηθεί μια ωραία βάση. 
  4. Τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.

 Για τη γέμιση:

  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με την κρέμα και τον καφέ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά και να γίνει λεία κρέμα.
  2. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στην παγωμένη βάση και βάζουμε στην κατάψυξη.
  3. Αφήνουμε να παγώσει καλά, ξεφορμάρουμε, στολίζουμε γύρω γύρω με τα κακάο νιμπς και την σοκοφρέτα και στην μέση βάζουμε φρέσκα φρούτα.