Εκτύπωση

 

Ποσότητα: 8

Συστατικά

  • 1/2 έως 3/4 κούπας γάλα αμυγδάλου ή καρύδας ή νερό
  • 2 κούπες κάσιους σε νερό για τουλάχιστον 4 ώρες, στραγγίστε και ξεπλύνετε
  •  1 1/2 μεγάλες μπανάνες ή 2 έως 3 μικρές
  • 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • Πρέζα αλάτι

Για  διακόσμηση

  • 200 g 60% κακάο σοκολάτα μαύρη  
  • Ψιλοκομμένα φιστίκια
  •  ακατέργαστη καρύδα (προαιρετικά)
  • Ψιλοκομμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)

 

Οδηγίες

Βάζουμε στο μπλέντερ  τα κάσιους, τη μπανάνα, το μέλι, τη βανίλια, το αλάτι και τη 1/2 κούπα γάλα. Χρησιμοποιήστε την δυνατή ταχύτητα  για 20-25 δευτερόλεπτα και σταματήστε. Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα, και ξανά ανακατέψτε . Το μείγμα πρέπει να είναι πηκτό . Ρίξτε το μείγμα κάσιους σε καλούπια παγωτού και παγώστε 2 ώρες. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατέψτε και γρήγορα βυθίστε το κατεψυγμένο παγωτό  μέσα στη σοκολάτα που πασπαλίστε με την φιστίκια ή καρύδα ή τα τεμαχισμένα αμύγδαλα. Σερβίρετε αμέσως.

Serves: 8 pops
Ingredients
For Molds
  • 1/2 to 3/4 cup water
  • 2 cups raw cashews soaked for a minimum of 4 hours, drain and rinse
  • 1 1/2 large bananas or 2 to 3 small ones
  • 3 tablespoons maple syrop or honey
  • 1 tablespoons vanilla extract
  • Pinch of salt
To Decorate
  • 200g 60% cacao or higher dark chocolate
  • Chopped pistachios
  • Shredded raw coconut (optional)
  • Chopped raw almonds (optional)
Instructions
  1. Wipe down molds with coconut oil.
  2. Combine the cashews, banana, nectar, vanilla, salt and 1/2 cup water in your blender jar.
  3. Use Speed 9 for 20-25 seconds and stop. Add remaining water, only if necessary and PULSE to combine. You want a batter consistency, not too thin.
  4. Pour the cashew mixture into ice cream molds and freeze 2 hours.
To Decorate:
  1. Melt chocolate over a double boiler or in the microwave. Stir and quickly dip your frozen ice pops into the chocolate followed by the coconut or chopped almonds. Serve immediately.