Εκτύπωση

Συστατικά

Για 6 cupcakes

  • 1 κούπα(περίπου 12) χουρμάδες χωρίς κουκούτσι (Medjool)
  • 1 κούπα νερό 
  • 1 κούπα αλεύρι βρώμης (χτυπημένη βρώμη) 
  • 1/3 κούπας κακάο σε σκόνη 
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κούπας γάλα αμυγδάλου ή καρύδας ή φουντουκιού κλπ
  • 1/2 κουταλάκι βανίλια, κανέλα, αλάτι
  • 1 espresso ή 1 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ(προαιρετικά)
  • 1/2 κούπας κομματάκια σοκολάτας χωρίς ζάχαρη ή φουντούκια κομμένα κλπ

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C.
  2. Στρώνουμε  στο ταψί για cupcakes τα  καραμελόχαρτα για ψήσιμο.
  3. Ανακατεύουμε  τους χουρμάδες και το ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσουν για 20-30 λεπτά.
  4. Ανακατεύουμε  το αλεύρι βρώμης, τη σκόνη κακάο, και το μπέικιν σε ένα μπολ.
  5. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε  τους χουρμάδες με το νερό μέχρι να γίνουν πάστα, προσθέτουμε και το γάλα και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα.
  6. Ανακατεύουμε  όλα τα υλικά μαζί.
  7. Με ένα κουτάλι χωρίζουμε το μείγμα σε 6 μαφιν.
  8. Γεμίζουμε τα 3/4 του καραμελόχαρτου με το μείγμα και ψήνουμε  στους 175  βαθμούς Στον αέρα για περίπου 25 -27 λεπτά.
  9. Εάν το επιθυμούμε σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα ή καρπούς!

Ingredients

Cupcakes

1 cup (about 12) pitted medjool dates 1 cup water

1 cup oat flour

1/3 cup cacao powder

1 tbsp baking powder

1/4 cup non-dairy milk

1 espesso shot

vanilla, cinamon ,salt