Εκτύπωση

Συστατικά για 12 μπισκοτάκια:

  • 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας
  • 1/2 κούπα βούτυρο αμυγδάλου (wild souls https://m.facebook.com/wildsoulsgr/)
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή μέλι 
  • 1 κούπα αλεύρι αμυγδάλου
  • 1/4 κούπας μίνι τσιπ σοκολάτας ή μικρά κομμάτια σοκολάτας 
  • 1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

  • 1/2 κούπα λιωμένη σοκολάτα (70% κακάο)
  • Θαλασσινό αλάτι

ΟΔΗΓΙΕΣ:

  1. Σε ένα μπολ και ανακατεύουμε όλα τα συστατικά μαζί εκτός από την λιωμένη σοκολάτα. Χωρίζουμε την ζύμη σε 12 ίσα μπαλάκια και τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για 20-30 λεπτά. 
  2. Ενώ οι μπάλες ζύμης κρυώνουν στο ψυγείο ή στον καταψύκτη, λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα άλλο μπολ.
  3. Χρησιμοποιώντας 2 πιρούνια βουτάμε  απαλά κάθε μπάλα στη λιωμένη σοκολάτα και τις τοποθετούμε στο ταψί μας  που είναι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. 
  4. Ρίχνουμε πάνω από κάθε ένα μπαλάκι λίγο θαλασσινό αλάτι για ακόμη πιο εκπληκτική γεύση.
  5. Η σοκολάτα θα αρχίσει να σκληραίνει γύρω από κάθε μπάλα καθώς οι μπάλες ζύμης μπισκότων είναι κρύες!
  6. Σε αυτό το σημείο να σας πω, πως οι μπουκίτσες μπορούν να καταναλωθούν και έτσι ωμές χωρίσ ψήσιμο και είναι πεντανόστιμες!! διατηρούνται στο ψυγείο.
  7. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς κελσιου στον αέρα  για περίπου 20 λεπτά. 
  8. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και απολαμβάνουμε!